25 august 2007

Heh

Dette er min cykel




Dette er IKKE min cykel


Syret...

På min daglige tur rundt om søerne stødte jeg i dag på...min egen cykel. Troede jeg.
Den stod fint parkeret nede ved kaffesalonen og var en tro kopi af min egen. Ikke fordi jeg ikke kan tænke mig at andre unge mænd har købt en sådan, men denne var -lissom min egen- nyvasket og der var -lissom på min egen- en helligdag nede ved højre pedal, hvor det hvide nærmere er brunt af oliedryp. Den havde ingen bagagebærer. Den havde påmonteret de små magnetløgter.
Det eneste der var lidt anderledes var sadelvinklen, hvilket sagtens kunne være ændret i et snuptag. Den var så lig min egen at jeg blev nødt til at stikke nøglen i låsen for at være sikker. Men heldigvis...da jeg kom hjem stod den trofaste ganger stadig tøjret på sin faste plads.

I øvrigt har jeg takket ja til den hypnosebehandling der skal forsøge at komme min araknofobi til livs. Mere herom når en dato er fundet for seancen.

Set for nylig i mit nabolag: "Udsalg og andre gode tilbud!" Lyder sgu godt.

Jeg var lige ved at indlemme en video med en fyr der har fået et edderkoppebid og ikke er gået til lægen med det i tide... Rigtig dum idé. Både at undlade lægetjekket og at indlemme videoklippet. For det er -for nu at citere Jon- hands down, det ulækreste jeg nogensinde har set. Er ens kvalmelyst alligevel blevet pirret kan man jo søge på "what happens when you dont go to the doctor for spider bite" - på youtube. Jeg vil ikke en gang linke til det.

Hvad jeg derimod ikke har noget problem med at indlemme er Lee Mack, som jeg synes er rigtig sjov:




20 august 2007

Rustur

Studiechef Jakob Lange er ude med et helt utidigt og vanvittigt angreb på rusturen (som institution) på KU som den ser ud i disse år.
Jeg tvivler på at han selv har deltaget på en sådan i mange år. Overhovedet at nævne tvungen nøgenhed, regnormespisning mv. er fuldstændig absurd. Jeg er selv sammen med en fabelagtig tutorflok på Dansk (25 gode, sociale og fornuftige mennesker) ved at lægge absolut sidste hånd på forberedelserne til rusturen for de nye studerende på Dansk. Selvom der ikke skal afsløres detaljer her, kan jeg i hvert fald sagtens understrege at det billede som Jakob Lange tegner er overdrevet og helt og aldeles forskruet. Selv var jeg rus for 2 år siden og jeg oplevede INGEN tvang og INGEN mærkelige påfald ud i nøgenhed, spisning af mystisk mad el. lign. Slet ikke.
Det er et formidabelt skørt tidspunkt at komme ud med disse udtalelser. Hvis KU havde haft nogle reelle idéer om ændringer af rustursforløbene burde disse overvejelser vel være kommet ud inden tutorerne på KU gik i gang med sommerens forberedende øvelser.
Helt og aldeles skudt ved siden af.

16 august 2007

9.000 and counting

Threads: 5,454, Posts: 64,942, Members: 9,000


YES.

I dag rundede vi de 9.000 medlemmer ovre på Virgils messageboard.
Efter knap 5.500 indlæg med næsten 65.000 individuelle svar og nu altså 9.000 medlemmer kan vi vist godt være lidt stolte af os selv.
Det er en go' fornemmelse at være med til noget kreativt, positivt og musisk pisse fedt.



History repeating

Frank og Tim 2007


Frank og Tim 2006


Bemærk den konstante mængde hår.


15 august 2007

Humaniora og IT 2


Da jeg tidligere i dag selv ville undersøge mere om det nye Absalon-system, som vi altså skal bruge fra om 3 uger, fandt jeg denne lidet informative side:

Absalon.hum.ku.dk

Her kan man -som tilsyneladende det eneste hvis man som studerende/tutor vil have reel information- skrive til koordinatoren for projektet. MEN....den får man hurtigt tilbage da de har stavet hans mail-adresse forkert i pop-up-adressen.
Jeg mener bare...skal man ikke undgå at invitere til stor middag for alle man kender, hvis man endnu ikke har lært at tænde for gasblusset?

Humaniora og IT



Det er før blevet kommenteret af mig og mange andre: Administrationen på Humaniora lader altså stadig meget tilbage at ønske.
9. august (i torsdags) blev der, til tilsyneladende tilfældigt udvalgte studerende og ansatte på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab
, sendt en e-mail hvori der stod at et stormøde om den fremtidige it-situation på KUA lå lige om hjørnet; nærmere bestemt i dag, 15. august kl. 13:30-15:30, "lokaleoplysninger annonceres primo august". Primo...hm. i forhold til ...d.9? eller d. 15.? eller...?? Der er noget der ikke helt stemmer. Hvis de nu bare mente "snarest"...og hvis dog så bare tilbudet gjaldt alle humaniorastuderende? Skal vi andre ikke vide noget om det?
Men sagen er naturligvis den at

1) Jeg kun fik besked om dette møde fordi min partner in crime, Jon gjorde mig opmærksom på en mail han havde fået og

2) Endnu ingen (med 1 time og 45 min. til mødestart) har fået oplyst hvilket lokale det skal foregå i.

Nu er det sådan at det ikke er hvad som helst der er på dagsordenen. Undervisningsportalen (gigantisk digitalt ifrastrukturelt system med alle væsentlige informationer, vedrørende undervisning, til alle studerende) skal helt nedlægges og et sprit nyt intranetsystem kaldet Absalon skal implementeres fra studiestart om små 3 uger. Ret væsentligt at få så mange tilhørere -studerende som ansatte- som muligt - skulle man mene.

Udover dette møde (som altså om 1½ time bliver holdt et hemmeligt sted for et ugennemsigtigt antal ansatte og studerende) har vi studerende på Dansk hørt [indsæt vindheks] om Absalon.

OG... hvad der er lige så forbandet:
Jeg og de andre tutorer på Dansk har fået [indsæt så mange vindhekse du gider] at vide om det nye system - som vi altså principielt burde kunne fortælle de nye studerende om fra i morgen, hvor det første rusarrangement løber af stabelen...


13 august 2007

Slankedoktor


I dag er min slankehistorie en af hovedhistorierne på jubii.dk
Historien er også blevet valgt ud til at køre på TV2s hjemmeside over de næste par uger.
Det er fint hvis det kan hjælpe andre i gang (min kontakt fortæller mig at min er en "meget popoulær solskinshistorie", en af de mere læste faktisk) og det hjælper godt med til at jeg selv holder fast i min kostomlægning. Det er faktisk ikke fordi det er så svært - men lidt opbakning er jo altid rart. Jeg snupper lige en tur om søerne.

Jég står her!

Hold op hvor jeg savner den gamle Casper Christensen...

12 august 2007

Arakno-forbi?

Så går det løs i næste uge.
Torsdag møder vi for første gang de nye studerende og jeg glæder mig meget.
Det fantastiske tutorhold står parat med opbakning, vejledning og åbne arme overfor de nye Dansk'ere.
I aften faldt jeg tilfældigvis over de to første afsnit af den nye omgang 24 timer, og for første gang fængede den hos mig. Jeg sad mere eller mindre fastgroet foran skærmen i de små 2 timer her til aften. Måske jeg skulle give de gamle afsnit en chance mere.
Jeg hører vildt meget Rufus Wainwright i disse dage. Især Want One, Poses og Release The Stars. Hold kæft han er go'.

For noget tid siden diskuterede jeg min bardoms soundtrack med mine forældre og de kunne ikke helt forstå mine valg (havde lavet en spilleliste på iPoden).
Det er sjovt så forskelligt hukommelser fungerer.
Jeg skatter især minderne om Tom og Jes, Laura Branigan, Jean Michel Jarre, The Beatles, Rocazino, Sebastian og så al den gode tv- og filmmusik; Harold Faltermeyer, Jan Hammer og Vangelis, blandt andre. De har alle sammen leveret en væsentlig del til min barndoms soundtrack.

Jeg er blevet tilbudt en gratis session hos en hypnoterapeut jeg kender. Emnet skulle være min araknofobi, som jeg kæmper med hver gang tilfældighederne sender en kæmpe-børge forbi mit åsyn. Jeg har selv forsøgt at vænne mig til synet ved at google store edderkopper men det hjælper ikke. Slet ikke når de viser sig at kunne blive så fantastisk ulækre som denne über-rædsel:


Den er ganske vist placeret et sted mellem edderkopper og skorpioner på familiens evolutionære stamtræ, men ikke desto mindre....Yikes!!

Jeg regner med at tage imod tilbudet.
Faktisk har jeg efterhånden vænnet mig til de meget tynde mejereddekopper som bevæger sig langsomt og generelt holder sig pænt til deres spind. Jeg har haft et par stykker i lejligheden og lært at tolerere dem, selv ganske tæt på min seng. Men de danske husedderkopper - stor eller lille model - dem gyser jeg af, bare ved tanken. Jeg tror det er de uforudsigelige bevægelser og det faktum at de ved flere lejligheder har gemt sig i min seng, da jeg stadig boede på landet, der gør dem i stand til sådan at tage pippet fra mig.
Mere herom hvis jeg tager imod tilbudet.



06 august 2007

Spider Pig!

Wow. The Simpsons Movie er...sjov.
Det regnede jeg sådan set også med at den ville være - men når det drejer sig om Simpsons er der nok mange (inkl. undertegnede) for hvem forventningerne har været skyhøje.
Jeg tilslutter mig Søren Faulis anmeldelse (7 ud af 6 stjerner) og hylder hele holdet bag det gule eventyr. Bravo.

05 august 2007

Trafikproblemer


Pyh.

I går sku jeg spille med mine gamle venner, Jesper og Morten - først i Rørvig og senere til en fødselsdag i nordsjælland.
Lige før Roskilde giver højre baghjul sig til at skrige som var der tusind stemmer der borede sig ind i vore hoveder (ok det er en overdrivelse). Vi måtte haste ind på den nærmeste tankstation og kunne konstatere at store dele af bremseklodsen havde taget flugten, og resten sad skævt og bandt, så den blev rygende (bogstaveligt talt) varm.

Vi vendte om og trillede laaaaaaaangsomt tilbage til kbh efter en ny bil, sat 3 kvarter tilbage. Hm.

2 timer senere...
Første job vel overstået kunne vi tage færgen over til Hundested og følge Krak-printet til Vejby Strand. Det eneste problem, og grunden til at vi først var der 2 minutter før vi skulle spille, var at Krak havde valgt at sende os på en omvej ned af stier og gennnem buskadser der ville få Tyttebøvserne til at bryde ud med akut klaustrofobi. What the f#¤ck?! Hvorfor dog det, Krak?!

Derudover går disse dage med de indledende øvelser til tutorgerningen på Dansk. Det er en fornøjelig omgang med en flok fantastisk rare mennesker. Yeah, det skal nok blive godt.