13 december 2007

Tømrere med filmtanker

Et par unge tømrere rumsterer på mit toilet; de skal reetablere det forsænkede loft, som blev fjernet da overboen fandt ud af at nogle tidligere ejere havde lavet noget ulovligt hjemmegjort vvs-arbejde mellem hendes gulv og mit loft.
Ikke blot var de smilende og venlige da de bankede mig op kl. lort. De går nu og har gang i en yderst filosofisk samtale om (filmkunst og) kunst i det hele taget. Jeg sidder i min sofa og lader som om jeg har gang i noget fornufigt. I virkeligheden lytter jeg intenst til hvad de siger.
Måske er det fordi de var enige om, at "The Ice Storm" er en enestående rørende film, at jeg begyndte at lytte efter hvad de snakkede om. Det er jeg nemlig enig i.
De havde også begge -lissom jeg- været alene inde og se "The Usual Suspects" på foranledning af en velmenende ven. Jeg tror jeg vil genoptage den disciplin, at gå alene i biffen. Jeg kan så gysende tydeligt huske Billy Bob Thorntons uhyggelige hillbilly-mekaniker, Darrel, fra U-Turn, en film jeg så alene, faktisk med kun to andre mennesker i salen. To piger som jeg, efter filmen, drak kaffe med i Dagmar.

Nu er samtalen nået til det mere jordnære... at kommentatorerne på Eurosport ofte lyder som om det er første gang de overværer en kamp/et løb/konkurrence i den sportsgren de kommenterer.
"Det er fuldstændig hul i hovedet at se fodbold dér" (hvilket jeg er enig i!)
T1: "Til gengæld, ham danskeren der kommenterer skiskydning"...T2: "What? Ser du SKISKYDNING?"
Hehe.

2 kommentarer:

AnetQ (Anetq.dk/undrblog) sagde ...

Hey, var de optagede, de dér kloge håndværkere? Ellers vil jeg gerne abonnere på bare en enkelt!

Jeppe Morgenthaler sagde ...

Åh, det skal jeg desværre ikke kunne sige :-)