05 juli 2008

Thomas Winding er død


Væk er den bedste danske fortællerstemme nogensinde. Væk er en mand der med sit nærværende, eventyrlige børnefjernsyn gjorde mere for børn end de fleste. Hans stemme er et forbillede for det stemmearbejde jeg gerne selv vil lave. Imødekommende, varm og personlig, og den vil blive savnet gevaldigt.
Øv.
Jeg har lavet en mindegruppe til ham på facebook...

UPDATE 6/7: Min mindegruppe på facebook har nu mere end 1.200 medlemmer. Dejligt.
UPDATE 15/7: Min mindegruppe på facebook har nu mere end 3.400 medlemmer. Dejligt.

7 kommentarer:

Uffe sagde ...

Well done!

Jeppe Morgenthaler sagde ...

Tak, Uffe.

Mine forældre (og derfor også jeg) boede på Ærø i slutninen af 70'erne og var gode venner med Thomas, så jeg har været så heldig at få fortalt historier af ham, in person. Enestående talent der nu er væk. Heldigvis findes der mange gode optagelser af ham.

Uffe sagde ...

Det kan jeg ikke hamle op med. Til gengæld har han engang svinet mig til i avisen. Det skal være ham tilgivet ...

Jeppe Morgenthaler sagde ...

Hehe, ja med lidt storsind ku' man se det som et privilegium...Et alternativt personligt minde.

Personlig er jeg selv blevet svinet så groft til på et amerikansk forum, fordi jeg tillod mig at kritisere og "anklage" en amerikansk trommeslager (og dranker og stofmisbruger) for at være et dårligt forbillede. Det affødte tæv-trusler i bunkevis fra amerikanske teenagere, men da den første bestyrtelse over deres voldsomme reaktion havde lagt sig, følte jeg mig faktisk beæret over al den opmærksomhed jeg fik.


Hvis det var i forbindelse med & Partners så har du til gengæld min hukommelses fulde opbakning.

Uffe sagde ...

Jeg tror ikke, jeg ligefrem var beæret, men han gjorde det pænt, og selv om jeg ikke kan huske præcis, hvad det drejede sig om, kan jeg huske, at jeg egentlig godt kunne forstå 'kritikken'. Det var noget med forskellige præmisser - jeg tror, han syntes, at det jeg lavede, var helt ligegyldigt, og det kan man roligt sige, at det var. På den anden side var det heller aldrig tanken, at det skulle være ret meget andet ...

Jeppe Morgenthaler sagde ...

Jeg mente vist også mere i retrospekt. Når man kan mærke hvor meget han har betydet for andre mennesker, så kan det nogen gange være en god oplevelse at have mødt ham -også i form af kritik fra hans side- men for lige at vende ligegyldighedsspørgsmålet, så synes jeg at tilsyneladende ligegyldigheder sagtens kan være sjove. Ikke alt behøver at være historisk god stil og eviggyldig god kvalitet - noget sådan findes vel slet ikke. Ligegyldige amerikanske komedier kan være ustyrligt morsomme, og gode til at få et gedigent dagligt grin med/af. Og et dagligt grin har vi alle brug for.

Uffe sagde ...

Som talt ud af min mund!