29 november 2007

...hvorfor?

Jeg er i Rørvig. Her er masser af mad, kaffe og vin - og tilmed en papirudgave af avisen. Dét gi'r tid til tænkning.
Hvorfor fylder Politikens juletillæg (her, 29. november) mere end 1. og 2. sektion tilsammen?
Dét er sat'me en fallitærklæring der er til at tage og føle på.

Min mor spurgte mig om jeg havde lagt mærke til hvor meget dansk musik der var blevet spillet i radioen for nyligt. (Radioen betyder i den sammenhæng DRs P2, P3 eller P4)
Det havde jeg ikke - jeg hører ikke meget radio. Når jeg gør er det ofte snævre internetkanaler med det ene eller andet speciale.
Men det fik mig til at tænke på spil-dansk-konceptet, som jeg, indtil da, ukritisk havde syntes var en udmærket idé -om ikke andet så som modstand til den amerikanske pop-pude, der kvæler den danske befolkning i blød, tung ligegyldighed.
Og så var det en djævel fór i mig....jeg er træt af at spil dansk betyder Nephew, TV2, Peter Sommer, Rasmus Nøhr og til nød Ane Trolle (fordi hun er på hver 3. danske udgivelse pt). Hvorfor fanden betyder det ikke "spil dansk [musik] som ikke ELLERS bliver spillet af de danske radiostationer"?!
Hvor er F.U.K.T? Hvor er Tilde? Hvor er Aerosol? Hvor er Lilyphone? Hvor er den ulmende danske pop(m/ undergenrer!)-undergrund, som kan byde ind med interessante alternativer til de etablerede?

Eller...hvorfor hedder det ikke "spil godt"?
Det ku være en slags en-dages smagsdommeri, en gang om måneden/i kvartalet, med alt det bedste mærkelige, nye, uspillede, udfordrende, alternative etc etc som ikke på forhånd HAR fundet vej til de stadig sløvere radiobølger, DR og de kommercielle kanaler (TV2Radio, POPFM, 100FM, Voice etc) skubber ud til de stadigt mere sløve og bedøvede danske øregange...

Jeg savner fan'me noget kvalitet på de bredere folkelige radiokanaler. Bare en gang i mellem. Tænk nyt. Kom op i gear. Gi' lods, sømænd!

2 kommentarer:

Marie den tænkende sagde ...

Du har ret. Desværre egentlig.
Denne tendens eller hvad vi nu skal kalde den, lader dog til at være mere udbredt end hvad godt er.
Frygten for at prøve noget nyt er vel kendetegnende for flere massemedier i denne tid...?
Er selv møgtræt af, at der ikke vises nyheder man gider se på DR eller Tv2. Savner i den grad god journalistik, for jeg er ikke synderligt interesseret i at vide, hvad Hr. og Fru Jensen (ja, undskyld udtrykket) mener om den nye motorvej der skal laves i nærheden af dem. Er vi ikke blevet lidt for navlepillende, bange for at skille os ud og ensformige?
I wonder...

Jeppe Morgenthaler sagde ...

Marie fra 23hq? :)