17 december 2008

Compu'er says 43

Jeg lærte i sin tid at skrive med 10-fingersystem på en gammel Olivettiskrivemaskine. Jeg har imidlertid fuldkommen glemt hvordan man gør, og er nu så træt af det at jeg gerne vil lære det igen - denne gang på computer.

I min søgen efter gratis online 10-finger-systemsøvelser faldt jeg over denne sjove test, som dog er misvinsende i forhold til reel skrivehastighed, fordi man så godt som aldrig først skal læse det man vil skrive. Ikke desto mindre:


43 wordsUpdate: Fandt netop disse ganske udmærkede øvelser.

8 kommentarer:

Anonym sagde ...

67 ord i minuttet...

Første forsøg, måtte jo lige prøve..


/Mads

Jeppe Morgenthaler sagde ...

Vidste du ville være der, Champ.

:)(øver nu)

Anonym sagde ...

jaja, men JEG skriver 24 prd i minuttet :)

(og det kan jo helt sikkert ikke være rigtigt, for så skulle det tage mig virkelig lang tid at skrive denne besked, jeg tror at man selv skal have lov til at vælge hvilke ord man skriver, og så skal det være på dansk, og mange mange flere undskyldninger..)

Uffe sagde ...

Men Jeppe, hvorfor holdt du op med at skrive med 10 fingre når du nu havde lært det?

Anders VB sagde ...

89 ord i minuttet med mit eget, yderst sære, 7 1/1 finger system. Systemet er fantastisk til engelsk og holder overhovedet ikke til dansk - farten sættes ned til det halve så snart der skal æ ø og å på. For meget tid i IRC-chats og på compuserve i de glade 80ere.

Anonym sagde ...

89!! Det er jo helt vildt..Går der ikke ild i tastaturet?

Jeppe Morgenthaler sagde ...

@Anders: Show off... ;-)

@Uffe: jeg tror at de meget computer/skrivemaskinefattige gymnasieår gjorde at jeg glemte alt om det. Jeg nåede ikke som 14-årig at opbygge en rutine med at bruge det.

@Anders: ja det er jo en lidt spøjs test (men du er ret go til øvelsen!) og den siger intet om ens reelle skrivehastighed, når man selv komponerer.

Anders VB sagde ...

@SuperKatrine: Det er tæt på!

@Jeppe: Ganske enig. Hvis jeg skrev med den hastighed når jeg lavede opgaver ville jeg nok ha' været færdig med kandidatgrad no. 3 nu...