30 april 2009

... og for eksempel lærer at stave


Jeg vil egentlig gerne melde mig ind i PROSA, men helt early, mand.
Come on.

6 kommentarer:

Jon Mikkel Hansen sagde ...

Jeg hader folk der ikke kan finde ud af nutids-r. Helt ærligt. Det er EN regel. Jeg hader dem! Håber de dør en langsom og pinefuld død. Eller en rigtig hurtig, men så meget desto mere pinefuld død.
Død over fejl-bøjere!

Men det understreger næsten nødvendigheden af en a-kasse, når man kan afslutte en kandidat på IT-Universitetet og angribe jobmarkedet uden at kunne sin 2. klasses grammatik.

Jeppe Morgenthaler sagde ...

Det er mig virkelig også en gåde at det skal være så svært.

Det gi'r mig simpelthen et indtryk af lallet børnesprog når "de" ikke kan finde ud af aktive r'er.

SuperKatrine sagde ...

Måske har vi simpelthen bare brug for en skriftsprogsreform. Det er virkelig mange danskere, der ikke kan finde ud af det. Selv folk med lange videregående uddannelser. Så i stedet for at håne, går jeg ind for, at vi får løst problemet.

- Det var så min holdning udadtil, indvendig kan jeg ikke klare, når folk ikke kan stave, men jeg synes sgu det er et problem, og det bliver ikke løst af at vi håner.

Jeg håber ved Gud, at jeg ikke har lavet nogen stavefejl, ellers må I lige ringe og fortælle mig på hvilken måde I ønsker mig død :)

Jeppe Morgenthaler sagde ...

Katrine, jeg tror du staver fint.

Der er forskel på at stave dårligt og så ikke kunne kende forskel på om et verbum er aktivt eller passivt. Og når man ved at der er ÉEN fucking regel man skal huske...ja så kan man godt blive lidt træt af at folk ikke kan huske den ene regel.

SuperKatrine sagde ...

Jeg ved godt, at jeg staver fint, det var ironisk :)

Men det er jo ikke én enkelt regel, der skal huskes. Der er MASSER af regler i det danske sprog, som ikke umiddelbart er lette at gennemskue, hvis ikke det falder en helt naturligt. Jeg kan med det samme høre om der skal stå "køre" eller "kører", men jeg kan da godt forstå, at folk kan tage fejl. Ligesom jeg kan forstå folks problemer med og/at, hans/sin, advervielt -t osv osv osv.

Jeg kan godt forstå at sprogbrugerne har problemer, og jeg synes derfor det er meget forkert at håne folk for at lave fejl, for vores sprogpolitik er helt latterlig.

Host :)

Jeppe Morgenthaler sagde ...

Hvis de bare lærte de aktive r'er var vi satme kommet langt.


I øvrigt er jeg enig i at vi har en latterlig sprogpolitik men folk skal dog kunne kende forskel på aktive og passive verber.

Og don't even get me started on højre/venstre-blindhed.