08 august 2008

BUM! (/ neutralt my ass)


Jon og jeg er netop blevet enige om at det er påfaldende skæbneironisk, at neutrale og idylliske Schweiz kan komme til at koste hele verden og måske en god bid af universet en ORDENLIG hovedpine, i form af dommedag - hvis ikke de passer lidt på.

Beslutningen om at gennemføre forsøgene med CERNs nye supercollider har tilsyneladende affødt både sagsanlæg og dommedagsprofetier fra en lang række af internationale forskere. CERN indrømmer da også at der er en lille risiko for at verden går under når de tænder for maskinen. Wow.

For nu at citere afbillede profet Philippulus:

"De overlevende vil dø af sult og kulde...ELLER noget andet.

2 kommentarer:

Peter sagde ...

Jeg synes at LHC er det cooleste projekt ever. Se bare disse billeder: http://www.boston.com/bigpicture/2008/08/the_large_hadron_collider.html

Det er lige før jeg vil sige, at hvis jorden går under pga det, så er det sgu okay alligevel - det er i det mindste ikke atomkrig eller noget andet dumt der har været skyld i katastrofen :-)

Men - de sorte huller der eventuelt kunne opstå vil være uhyggelig små. Der er sorte huller i centrum af alle galakser, og det er skabelsen af disse galakser som man måske prøver at kopiere - men igen, i meget lille målestok. Sagsøgerne er i øvrigt en flok skøre typer fra Hawaii, og ikke fysik-professorer, sååå ...

Åh, og når jeg siger cooleste bygningsværk, så mener jeg det bogstaveligt, se bare: http://lhc.web.cern.ch/lhc/Cooldown_status.htm - det er temperaturer i Kelvin! 1.9 !

Indtil i går kunne man følge med på http://www.lhcountdown.com/ - jeg ved ikke, måske er den bare midlertidig nede (eller opslugt af et sort hul) :-)

Toby sagde ...

Ville virkeligt ønske at jeg ikke havde læst det blog indlæg. Nu kommer jeg jo ikke til at kunne sove igen før en gang i starten af oktober