27 november 2008

Nu med lyd, når det behøves.

I snart en rum tid har jeg søgt at finde en fornuftig måde at afspille mp3'er af egen produktion, her på bloggen. Det er nu lykkedes.

Hermed en stemmeprøve jeg lavede for et halvt års tid siden - en reklame for de danske biblioteker. For visse læsere vil det være første gang de hører min stemme...


I øvrigt har jeg lige tjekket. I Internet Explorer, såvel som i Safari ser mp3'en grim ud, med en hvid stribe på hver side (oven- og nedenunder) og i Firefox ser det naturligvis helt rigtigt ud. Hvis du ikke allerede bruger Firefox, så skift dog nu. Gratis.

12 kommentarer:

SuperKatrine sagde ...

Du har en rigtig god stemme

Jeppe Morgenthaler sagde ...

Tak, den har jeg for 95% vedkommende fra min far. Vi lyder ret ens. (siger folk - jeg kan ikke selv rigtigt høre det)

SuperKatrine sagde ...

Jeg har ikke lagt mærke til det før. Du burde lave radio eller sådan noget. Eller lægge stemme til børnefjernsyn :)

Jeppe Morgenthaler sagde ...

Orv tak. Det er ingen hemmelighed at T. Winding er en kæmpe inspiration på mange måder (se bare min facebookgruppe til hans minde) og at bruge min stemme kreativt af og til ville da være en rigtig dejlig ting.

Cesilden sagde ...

I min Firefox kommer der også de der hvide striber. Men det er sikkert min Mac der har fucket det op :)

Jeppe Morgenthaler sagde ...

Har netop fået samme melding fra en anden mac/firefox-bruger. ved ikke hvorfor det går galt i den -ellers fine- kombi.

Anetq sagde ...

Jeps, rigtig god stemme - og oplæsning også, list hurtig, men forståelig & mundret udtale... (Beklager analysen, har været for længe i sprogbranchen)

Dorte sagde ...

Jeg tror du vil egne dig rigtig godt til at læse fantasy/ungdomsspændings romaner højt! Kan man ikke søge sådan nogle jobs hos forlagene og lave lydbøger?? Det ville være sejt..

Jeppe Morgenthaler sagde ...

@ Anetq: Tak! - Jeg ved du har ret. Faktisk er dette det "take" hvor jeg tager mig bedst tid. Siden jeg lavede det kan jeg godt høre at det stadig er lidt jabbet.

Tak for kritik, den er vel modtaget. :-)

Jeppe Morgenthaler sagde ...

@Dorte: Jeg søger faktisk en smule i retning af oplæsning. Jeg afsøger pt forskellige muligheder...

Anders VB sagde ...

Hep hey - rart at høre din stemme! Jeg har stadig nogle kontakter til dig ang. både oplæsning og dubbing - og tillader mig derfor qua min enorme viden inden for feltet at stikke dig lidt (konstruktiv) kritik og et godt råd ifht. stemmeprøver:

1) Æbler. Den sibilante efterklang (s-lyden) der tit kommer når man har lavet det 11. take i streg skyldes ofte tørhed i munden. Vand osv hjælper ikke halvt så godt som en bid æble, så det råd er hermed bragt videre.

2) Pas på dine tungespidskonsonanter (primært n) - du har en tendens til at binde dem over til den efterfølgende vokal, og det er noget af det, der får det til at virke lidt hurtigt. Eksempelvis bliver "til viden og information" til "til videner information".

3) Brug penge på at få lavet din stemmeprøve hvis du ikke har semi-pro optagemuligheder. Eller brug i hvert fald masser af tid på efterbehandling. Det er ikke snyd at bruge en god mikrofon og noget fornuftig EQ.

4) Lav 4-5 forskellige demoer i forskellig stil. Jeg har personligt
- faglig reklame (beskrivende, saglig)
- animeret reklame ("det er HEEEELT VILDT!")
- informationstekst (eks. instruktionsvideo)
- tegnefilm / dubbing (reelt skuespil)
- Lydbog (ren oplæsning).

Så snart du har en 3-4 jobs på papiret kan jeg anbefale at du melder dig ind i Speakerforbundet (www.danishvoices.dk). De har bl.a. nogle fede kurser i forbindelse med dubbing til en meget meget billig penge og fungerer også som reklamesøjle for medlemmerne.

Hyg!

Jeppe Morgenthaler sagde ...

Tak, Anders - det er vel modtaget og ditto værdsat! Latte-hilsner og respekt fra Vesterbro.