24 februar 2009

København

Jeg er rigtig glad for at bo i København.

Godt nok er der i øjeblikket forskrækkeligt mange skyderier og knivstikkerier - men så længe jeg ikke selv er direkte involveret har det en tendens til ikke at fylde så meget. Og det er nok det bedste ikke at gå at være bange, tænker jeg.

I stedet kan jeg jo så stoppe op af og til og nyde den by jeg bor i, når den viser sig fra en særligt pæn side. Som forleden hvor jeg cyklede over Dybbølsbro og måtte stoppe og nyde solnedgangen (første billede).

Eller når jeg cykler over fælleden om morgenen og ser den ændre sig markant fra uge til uge. Nogen gange fra dag til dag - som de to sidste billeder illustrerer. De er taget med 2 dages mellemrum.
12 kommentarer:

Cesilden sagde ...

Det er sjovt, jeg havde de præcis samme tanker forleden dag. Så i min forårs-rus oprettede jeg en ny blog om København :) Man skal huske at værdsætte sin by.

http://lovecph.blogspot.com/

Jeppe Morgenthaler sagde ...

Ser godt ud, Cecilie.
Og ja, det skal man nemlig. Altså værdsætte sin by. Der er naturligvis nok af ting at bitche over - men altså - som du og jeg har indset - også mange gode ting ved den.

Anders VB sagde ...

Suk, jeg savner min hovedstad.

Jeppe Morgenthaler sagde ...

Her er nu altså også rart, når man tager de rigtige briller på.

Anonym sagde ...

Hold da op hvor det første billede bringer minder om hjemture fra gymnasiefester i sen 90'erne frem.

Anonym sagde ...

Hvor har du fundet det der sted med natur?

Jeppe Morgenthaler sagde ...

Det er da Amager fælled!

Du går på universitetet, 300 meter fra fælleden!

Jeppe Morgenthaler sagde ...

@Toby: Gik I virkelig hjem fra gymnasiefesterne ved solnedgang? Det må have været nogen korte fester. Med mindre I selvfølgelig startede ved middagstid.


:-)

Anonym sagde ...

Jeg kan ikke genkende det. Jeg bor med udsigt over Amager fælled endda. Er billedet taget sådan et du står på en trappe og tager det? For så ved jeg godt hvor det er henne.

Jeppe Morgenthaler sagde ...

Nej, billedet er skam taget hvor jeg står ved siden af min cykel.

Det er ovre på Bryggesiden, lige hvor man rammer fælleden, når man kommer fra Bryggebroen og kører direkte mod fælleden.

Anetq sagde ...

Hey, dén bro passerer jeg også dagligt! Der er bare lige lovligt smattet for tiden, kommer hele tiden mudret på arbejde - men kønt er det, med sådan noget natur-noget på vejen ;)

Jeppe Morgenthaler sagde ...

Ja, den er smattet og det er irriterende faktisk. Jeg er splittet mellem mit cyklende jeg, der gerne vil have gruslagt, eller måske endda asfalteret turen over fælleden - og mit naturelskende jeg, der måske synes at det ville være at voldtage fælleden...